Βουτύρο

Βουτύρο Ευρυτανίας Καρπενήσι

Βουτύρο Καρπενήσι Ευρυτανίας

Βουτύρο Ευρυτανίας

Το Βουτύρο (ή Βουτύρου) είναι ένας μικρός παραδοσιακός οικισμός με πολύ λίγους μονίμους κατοίκους, χτισμένο σε υψόμετρο 810 μέτρων, που απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Καρπενήσι και βρίσκεται στο δρόμο Καρπενησίου – Προυσού. Έχει ξεχωριστή σημασία για την περιοχή, καθώς έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO μια από τις πέντε περιοχές του κόσμου που είναι πρώτες ως προς την προστασία του περιβάλλοντος. Ιδιαίτερη αίσθηση κάνει το γάργαρο νερό που αναβρύζει μέσα από τα έγκατα της γης από την πανέμορφη πέτρινη βρυσούλα χορταστικό για να δροσίσει το διψασμένο επισκέπτη.

Ελάτε στο Βουτύρο και ανακαλύψτε τη φύση. Ακολουθήστε τα μονοπάτια, κατεβείτε στο ποτάμι, ακούστε τους ήχους των νερών και των πουλιών και ξαναγενηθείτε! Η περιοχή προσφέρεται για περιπάτους. Τα σπιτάκια της περιοχής είναι χτισμένα ακολουθώντας την παράδοση, τα περισσότερα πέτρινα. Μην παραλείψετε να επισκευτείτε την μεγαλόπρεπη και βυζαντινόρρυθμη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, δίπλα στη λιθόστρωτη κεντρική πλατεία. Η Αγία Παρασκευή είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος εκκλησία όλου του νομού Ευρυτανίας!

Η επιλογή του χωριού για τις διακοπές σας στο Καρπενήσι είναι σημαντική, δεδομένου ότι θα έχετε το πλεονέκτημα της γνωριμίας των περισσότερων χωριών του Νομού Ευρυτανίας (Κορυσχάδες, Νόστιμο, Γοριανάδες, Κλαυσί, Μικρό & Μεγάλο Χωριό, Γαύρος, Προυσός) αλλά και να χαρείτε χειμερινά σπορ στο χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου.

Σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο, το στολίδι της Ευρυτανίας, θα βρείτε πολλές επιλογές για διαμονή και φαγητό. Ξενοδοχεία, Ξενώνες, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια, Βίλλες, Ξύλινα Σαλέ που διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις και γραφικές ταβέρνες που περιμένουν για να ικανοποιήσουν όλες σας τις προτιμήσεις με πολύ καλό φαγητό.

Βούτυρο Διαμονή

Για διαμονή στο Βουτύρο  σας προτείνουμε το Ninemia Bungalows Resort που βρίσκεται λίγο πριν την είσοδο για το χωριό, στο 7ο χιλιόμετρο του άξονα Καρπενησίου – Προυσού.

Για εξαιρετικά οικονομική διαμονή στο Καρπενήσι και για τις προσφορές καταλυμάτων Ευρυτανίας κάντε κλικ εδώ.

Βουτύρο Ευρυτανίας Φωτογραφίες

css.php