Λαογραφικό Μουσείο Μεγάλου Χωριού

Λαογραφικό Μουσείο Μεγάλου Χωριού
Ένα από τα έργα που έχει να επιδείξει ο Σύνδεσμος Μεγαλοχωριτών είναι το Λαογραφικό Μουσείο του Μεγάλου Χωριού, που στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο από την ημέρα των εγκαινίων στις 4 Αυγούστου 1991 έως σήμερα.
Μέσα από τα πάσης φύσεως εκθέματα ενός Λαογραφικού Μουσείου αναβιώνει το παρελθόν, αναδεικνύεται η ιστορική συνέχεια και εξέλιξη μιας περιοχής και συντελείται μια διαρκής διδασκαλία και πληροφόρηση για τη σημερινη και όλες τις επερχόμενες γενιές.

Το Υλικό που εκτίθεται στο Μουσείο αποτελεί προσφορά των Μεγαλοχωριτών και περιλαμβάνει υφαντά, παραδοσιακές στολές, οικοσυσκευές, ξύλινα και χάλκινα αντικείμενα της καθημερινής ζωής, εργαλεία και σκέυη από παλαιούς επαγγελματίες που δραστηριοποήθηκαν στο χωριό, αγροτικά εργαλεία, φωτογραφίες, έγγραφα κ.λ.π.

Σκοπός του Λαογραφικού Μουσείου είναι η έρευνα, η διάσωση, η μελέτη και η προβολή της λαογραφικής μας παράδωσης και του πολιτισμού του Μεγάλου Χωριού, αλλά και γενικότερα της Ευρυτανίας. Είναι ένα σχολείο που προσφέρει τις γνώσεις και τη σοφία του για πάντα. Έτσι θα πρέπει να το ενυσχύουμε για να του δίνουμε τη δυνατότητα να προσφέρει τα πολύτιμα δώρα του.

Το Λαογραφικό Μουσείο μπορούμε να το επισκεφτούμε:

Οκτώβριο μέχρι Μάιο κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 10:30 έως 14:00 και
Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 10:00 έως 14:00 το πρωί και το απόγευμα από 18:00 έως 20:00 εκτός από τον Αύγουστο που λειτουργεί και τις καθημερινές με το ίδιο ωράριο.

Απέχει 14 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τηλ.: +30 22370 41 502, 6948 295 141

Λαογραφικό Μουσείο Μεγάλου Χωριού Φωτογραφίες

css.php