Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα Πατρικό | Καρπενήσι δωμάτια, διαμερίσματα – Άγιος Νικόλαος

Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα Πατρικό | Άγιος Νικόλαος Ευρυτανίας
Επτά μόλις χιλιόμετρα από το Καρπενήσι, μέσα στην καρδιά της ευρυτανικής φύσης βρίσκεται το γραφικό χωριό Άγιος Νικόλαος ή Λάσπη όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι. Στην κορυφή του χωριού βρίσκονται τα Ενοικιαζόμενα, αυτόνομα διαμερίσματα “Πατρικό” με φόντο το επιβλητικό Βελούχι (2315μ.).

Πρόκειται για ένα παλιό αρχοντικό, το οποίο ανακατασκευάσαμε με πολύ μεράκι και αγάπη με τις πιο σύγχρονες ανέσεις, ώστε να φιλοξενήσει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Παροχές

Αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, καθιστικό, καθαριότητα δωματίων, πρωινό, κουζίνα, ψυγείο, τηλεόραση, DVD player, ηχοσύστημα, στήλη υδρομασάζ, σεσουάρ, αmenities, εξωτερικό barbecue, ιδιωτικό parking.

Ευρυτανία Δραστηριότητες

Ο Νομός Ευρυτανίας, κατεξοχήν ορεινός, βρίσκεται στο κέντρο της Ελληνικής επικράτειας. Χαρακτηριστικά του, τα πανύψηλα ελατοσκεπή βουνά και οι πλούσιες σε νερά πηγές, το σχετικά ήπιο κλίμα, με πολλά χιόνια το χειμώνα και δροσερά καλοκαίρια. Το Ευρυτανικό αλπικό τοπίο, έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη. Το χειμώνα, το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου, λειτουργεί με πίστες όλων των βαθμίδων. Διαθέτει πίστες για αρχάριους, αλλά και ζόρικες για τους κολλημένους της αδρεναλίνης.

Στο τέλος του χειμώνα, η λευκή Ευρυτανία μεταμορφώνεται! Στολίζεται με τα χρώματα της άνοιξης, η φύση οργιάζει, ενώ τα πουλιά κάνουν έντονη τη παρουσία τους, υπενθυμίζοντάς μας τις αξίες ζωής! Τα έντομα, ανήσυχα και βιαστικά, προλογίζουν το καλοκαίρι. Ολόκληρη η Ευρυτανία, είναι ένα πέπλο πολύχρωμων άγριων φυτών και λουλουδιών, που μοιάζει με πινελιά ανέμελου ζωγράφου, στην προσπάθειά του να ‘στορίσει το Θεϊκό δημιούργημα και μια καλοκουρδισμένη, μια επουράνια ορχήστρα, που παίζει μουσικά κομμάτια των Αγγέλων και τραγούδια πρωτάκουστα και Θεϊκά! Τα ποτάμια, φουσκωμένα από το λιώσιμο του χιονιού, ορμούν με δύναμη, παρασέρνοντας τους φίλους της περιπέτειας του kayak και του rafting σε εμπειρίες μοναδικές και σε ατέλειωτες στιγμές απόλαυσης!

Το καλοκαίρι στην Ευρυτανία προσφέρει πολλές επιλογές. Πρωτίστως, όμως, επιβάλλει περιήγηση στα πανέμορφα γραφικά χωριά της, όπου οι άνθρωποί τους, …στολισμένοι με την πατροπαράδοτη φιλοξενία, καλωσορίζουν πάντα τον «ξένο» με έναν καλό λόγο. Το τσιπουράκι, που τον κερνούν, είναι δείγμα φιλίας, ανθρωπιάς και εκτίμησης, ενώ οι ευχές για υγεία και χαρά, δίνονται κάτω απ’ τον πλάτανο του Χωριού.
Μετά… μετά ακολουθεί κουβέντα με γιαγιές και παππούδες, για τη δοξασμένη πλούσια ευρυτανική ιστορία και παράδοση, για μύθους και για θρύλους, για τα αρχαία ανεξερεύνητα κάστρα του τόπου και τους πετρωμένους αρχαίους οικισμούς της περιοχής. Από τα γερασμένα χείλη ακούγονται ιστορίες τιμής και δόξας. Ιστορίες των εθνικών αγώνων της αρχαίας, της βυζαντινής, της προεπαναστατικής, αλλά και της «σύγχρονης» Ελλάδας. Ακούγονται μυθοποιημένες ιστορίες για τους μαχητές της λευτεριάς και τα κατορθώματά τους ή και για τη συμμετοχή των ιδίων σε πρόσφατα ιστορικά γεγονότα. Αν το φέρει η ώρα, τραγουδιόνται τοπικά τραγούδια και χορεύονται αργόσυρτοι χοροί! Στήνεται ένα αδέσποτο γλέντι, γιατί έτσι τους αρέσει.

Πρόταση – πρόκληση είναι ο περίπατος στα ποτάμια με τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια τους και τα δροσερά φαράγγια τους, στην τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών ή Κατσαντώνη για φωτογραφίες και για ψάρεμα, η ιππασία, η πεζοπορία σε άγνωστα μονοπάτια, η ανάβαση στις πανύψηλες κορυφές των Ευρυτανικών βουνών, που φόντο τους έχουν το άπειρο του ουρανού και την εναλλαγή των χρωμάτων στο τοπίο. Όμως εξαιρετική πρόταση αποτελεί και η επίσκεψη στα διάσπαρτα μοναστήρια της Ευρυτανίας, όπως του Προυσού, της Τατάρνας, της Στάνας, των Δομιανών, του Μικρού Χωριού, καθώς και σε πολλά άλλα ξεχασμένα και από τον χρόνο και από τον κόσμο!

Το Φθινόπωρο, είναι μια συνέχεια στην περιπέτεια. Οι λάτρεις των μηχανοκίνητων σπορ, θα βρεθούν στις ιδανικές συνθήκες απόλαυσης, με συντροφιά τους τη μοναδική φθινοπωρινή Ευρυτανική φύση. Θα ζήσουν ατέλειωτες στιγμές συγκίνησης, αρκεί να υπάρχουν οι αντοχές για το απόλυτο ”extreme”. Οι προκλήσεις μεγάλες, που γίνονται εμπειρίες ζωής.

Διευθυνση: Άγιος Νικόλαος
Πολη: Καρπενήσι
Περιοχη: Άγιος Νικόλαος Ευρυτανίας
Υπευθυνος: Κωνσταντίνος Αντωνίου
Κιν:
Νομός: Ευρυτανίας
ΤΚ: 36 100
Τηλ: +30 6979 46 15 45
Τηλ/Φαξ:
Φαξ:

[contact-form-7 id=”6934″ title=”Patriko”]

Ιστοσελίδα: Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα Πατρικό

About Καρπενησι

Καρπενήσι Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Ξενώνες, Διαμερίσματα, Διαμονή, Βίλλες, Εστιατόρια, Καφέ Μπαρ, Προσφορές, Ταβέρνες, Στούντιος, Ξύλινες κατοικίες, Διασκέδαση, Σαλε, Καρπενησι