Σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου!

Σκι στο χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου!

Σκι στο χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου

Πόσο καλά ξέρετε το χιονοδρομικό Βελουχίου και το Καρπενήσι; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε… είναι εδώ!

«Χιονοσκέπαστα βουνά με πανύψηλα έλατα, αγέραστες κορφές, ποτάμια, λίμνες και γραφικά χωριουδάκια φυτεμένα στο καταπράσινο τοπίο». Τα της αλπικής ομορφιάς της ευρυτανικής φύσης, εξ ου και «Ελβετία της Ελλάδας», έχουν γραφτεί ξανά και ξανά σε σημείο να ακούγονται κλισέ. Αρκεί όμως να περάσει κανείς τη σήραγγα του Τυμφρηστού και να αποκαλυφθεί μπροστά του μια παραμυθένια ορεινή χώρα για να συνειδητοποιήσει την αλήθεια των ταξιδιωτικών περιγραφών. Σε ένα τόσο alpine chic περιβάλλον, δεν θα μπορούσε να λείπει το χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται κρυμμένο σε υψόμετρο 1.840μ. σ’ ένα οροπέδιο του Τυμφρηστού (βλ. Βελούχι, όπως είναι ευρύτερα γνωστό), στη θέση Διαβολότοπος. Κατά τα άλλα, το πρώτο αυτό Χ.Κ. που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα (το 1974) από ιδιωτική πρωτοβουλία, επιμένει χρόνο με το χρόνο να βελτιώνει τις προδιαγραφές του σύμφωνα με τα υψηλά standards των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων της περιοχής. Πέρα από τη fun in the snow προσθήκη στις 11 πίστες του -πίστα για έλκηθρα και σαμπρέλες- εδώ θα βρείτε κι ένα όμορφο και λειτουργικό σαλέ με δυνατότητα φιλοξενίας 100 ατόμων, καφετέρια, μπαρ, εστιατόριο, καθώς επίσης σχολές σκι, καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού και μηχανοκίνητων έλκηθρων -scooters- για χαλαρές βόλτες στις πλαγιές του χιονοδρομικού, μίνι μάρκετ και ιατρείο για τις πρώτες βοήθειες. Eξίσου «πρώτης ανάγκης» facilities είναι σίγουρα και τα υπαίθρια μπαρ που λειτουργούν δίπλα στις πίστες. Το φετινό χειμώνα θα προβλέπονται επίσης νυχτερινό σκι και άλλα happenings, ενώ για τον επόμενο χρόνο έχει προγραμματιστεί το opening ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων και ενός snow bar.

Σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου – Καρπενήσι

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rKznm2pGDZM&feature=related]

Όσοι πάλι έχετε όρεξη για λίγη adrenaline rush παραπάνω μπορείτε να εξερευνήσετε τις λευκές απάτητες πλαγιές του επιβλητικού βουνού, διαλέγοντας ανάμεσα στο ελεύθερο και στο ορειβατικό σκι ή -χρησιμοποιώντας ειδικευμένες υπηρεσίες των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή- να επιλέξετε ακόμη πιο extreme δραστηριότητες, όπως jeep safari στον Τρικεριώτη, rafting στον Ταυρωπό, canoeing στην τεχνητή λίμνη Κρεμαστών ή κατάβαση στο φαράγγι του Βόθωνα με τους 8 καταρράκτες.

Tip με νόημα: Το ski προφανώς και μπορεί να είναι μόνο η αφορμή για μια mini εξερεύνηση του Μικρού και του Μεγάλου Χωριού και των ιστορικών Κορυσχάδων, καθώς επίσης και πρελούδιο μιας -απαραίτητης- επίσκεψής σας στη σκαρφαλωμένη στο βράχο Μονή της Προυσιώτισσας και στο ασύλληπτης ομορφιάς φαράγγι του Πανταβρέχει (αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες).

Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wiwpl_-pqbE&feature=related]
Αποστάσεις: από Αθήνα 306 χλμ., από Θεσσαλονίκη 380 χλμ., από Καρπενήσι 12 χλμ.,
Υψόμετρο: 1.800μ. ως 2.040μ.
Αναβατήρες: 1 συρόμενος, 4 εναέριοι
Πίστες: 2 μπλε, 2 πράσινες, 4 κόκκινες, 2 μαύρες, 1 παιδική/αρχαρίων
Λειτουργία: καθημερινά 09:00 -16:00
Επικοινωνία: +30 22370 22 002, 697 97 27 467

Πηγή κειμένου: allostyle.blogspot.com

About Καρπενησι

Καρπενήσι Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Ξενώνες, Διαμερίσματα, Διαμονή, Βίλλες, Εστιατόρια, Καφέ Μπαρ, Προσφορές, Ταβέρνες, Στούντιος, Ξύλινες κατοικίες, Διασκέδαση, Σαλε, Καρπενησι