Ευρυτανία: η φύση στα καλύτερά της!

Ευρυτανία, εξορμήσεις, φύση, ράφτινγκ
Εξορμήσεις σε ελατοσκέπαστες πλαγιές, ράφτινγκ σε κρυστάλλινα ποτάμια, κανό στα γαλήνια νερά της Λίμνης Κρεμαστών, διάσχιση φαραγγιών, βόλτες στα πλακόστρωτα δρομάκια των ορεινών χωριών της, ιππασία, ειδικές ορεινές διαδρομές με τζιπ, διαμονή σε ατμοσφαιρικούς ξενώνες και γεύσεις παραδοσιακές… Αυτή είναι η Ευρυτανία. Αξίζει να τη ζήσετε δυνατά!

Απόδραση στην Ευρυτανία – Μέρος 1ο

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=SGTvsCNeYQY]
Αγκαλιασμένη από πυκνά δάση με έλατα, πλατάνια και καστανιές, προστατευμένη από τους περήφανους ορεινούς όγκους με τις χιονισμένες βουνοκορφές, η Ευρυτανία ξέρει να κλέβει την παράσταση. Η φυσική της ομορφιά είναι μοναδική, αλλά και ο αέρας που αναπνέει είναι από τους καθαρότερους του κόσμου. Πράγματι, σύμφωνα με έρευνα της Επιτροπής της UNESCO του 1991, η Ευρυτανία θεωρείται μία από τις πέντε πρώτες περιοχές του κόσμου σε καθαρότητα περιβάλλοντος και αποτελεί τη «βάση» για τις μετρήσεις των ερευνητικών κέντρων, εφόσον θεωρείται ότι η μόλυνσή της είναι μηδενική. Πρωτεύουσα του νομού είναι το Καρπενήσι, μια όμορφη πόλη με 10.000 περίπου κατοίκους, που ασχολούνται κυρίως με το εμπόριο και την τουριστική ανάπτυξη του τόπου τους.

Απόδραση στην Ευρυτανία – Μέρος 2ο

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=iSatdbbbecY&feature=related]
Ο λόγος που αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Ευρυτανία είναι αναμφίβολα τα ορεινά παραδοσιακά χωριά της, που φωλιάζουν στις δασωμένες πλαγιές της Καλιακούδας, της Χελιδόνας και των Αγράφων. Χτισμένα σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον, από πέτρα και ξύλο, φανερώνουν την τέχνη και το μεράκι των ανθρώπων που τα δημιούργησαν. Την ιδιαίτερη ομορφιά αυτού του τόπου την νιώθεις πολύ γρήγορα. Από τη στιγμή που θα ανοίξεις αγουροξυπνημένος το παράθυρο και θα αντικρίσεις τη μαγευτική θέα. Αν κλείσεις για λίγο τα μάτια, θ’ ακούσεις τον ήχο των νερών που τρέχουν παντού, για να ενωθούν με τα μεγάλα ποτάμια. Μα κι όταν αντικρίσεις πέρα στον ορίζοντα τις χιονισμένες βουνοκορφές της Ευρυτανίας, που αγγίζουν, λες, τον ουρανό, νιώθεις να οδηγούν, μοιραία, το βλέμμα και την ψυχή σου όλο και ψηλότερα. Τα τζάκια καπνίζουν από νωρίς και η μυρωδιά του καμένου ξύλου είναι διάχυτη παντού. Η ηρεμία του τοπίου σε γαληνεύει και σου δημιουργεί την διάθεση να αναζητήσεις όλες τις κρυμμένες ομορφιές του. Φύγαμε, λοιπόν, για το ταξίδι μας στην Ευρυτανία, τον τόπο όπου η φύση είναι η μεγάλη «πρωταγωνίστρια».

Απόδραση στην Ευρυτανία – Μέρος 3ο

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Nbj6dBoa-iQ]

Διαμονή

Για τη διαμονή σας στην Ευρυτανία, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία και καταλύματα. Στην Ευρυτανία υπάρχουν επιχειρήσεις διαμονής (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, παραδοσιακοί ξενώνες κλπ.), που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή.

Για εξαιρετικά οικονομική διαμονή στο Καρπενήσι και για τις προσφορές καταλυμάτων Ευρυτανίας κάντε κλικ εδώ.

Διασκέδαση

Για την διασκέδασή σας στην Ευρυτανία θα βρείτε πολλές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, κέντρα διασκέδασης, κλαμπ, μπαρ κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.

About Καρπενησι

Καρπενήσι Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Ξενώνες, Διαμερίσματα, Διαμονή, Βίλλες, Εστιατόρια, Καφέ Μπαρ, Προσφορές, Ταβέρνες, Στούντιος, Ξύλινες κατοικίες, Διασκέδαση, Σαλε, Καρπενησι