Η Αντιγόνη | Ταβέρνα, Εστιατόριο – Κρίκελλο Ευρυτανία

Εστιατόριο - Ταβέρνα ''Η Αντιγόνη'', Κρίκελλο
Καλώς ήρθατε!
Στο πανέμορφο και γραφικό Κρίκελλο Ευρυτανίας, στην κεντρική πλατεία του χωριού, βρίσκεται το παραδοσιακό Εστιατόριο – Ταβέρνα «Η Αντιγόνη» από το 1980. Μέσα σε ένα ζεστό χώρο, η οικογένεια υπόσχεται και προσφέρει στους επισκέπτες της ταβέρνας, αγνά παραδοσιακά φαγητά όλα φτιαγμένα με μεγάλο μεράκι και τέχνη αλλά και πραγματικά αγνά υλικά της περιοχής και βέβαια το μαγικό χέρι της Αντιγόνης που άλλωστε χάρισε και το όνομά της στην ταβέρνα…

Ξεκινήστε ιδανικά το γευστικό σας ταξίδι μέσα σε μια πραγματικά οικογενειακή ατμόσφαιρα, ενώ τις μέρες που ο καιρός το επιτρέπει τα τραπεζάκια στη πλατεία του χωριού προσφέρουν μοναδικές στιγμές απόλαυσης και χαλάρωσης…

Ο προσεγμένος κατάλογος φαγητών προετοιμάζει τον επισκέπτη για τη διαδρομή στα μονοπάτια της Ευρυτανικής γεύσης….

Για να ανοίξει η όρεξη ….. παραδοσιακή χορτόπιτα και τυρόπιτα , ντόπιο κατίκι, φέτα ψητή…

Συνταγές απ’ το χθες ….. το κατσικάκι στη γάστρα, το χωριάτικο κρασάτο κόκορα με χυλοπίτες, το αγριογούρουνο στιφάδο, το γιουβέτσι στο πήλινο …

Ο ψήστης στα φόρτε του …… παϊδάκια, φιλέτο μοσχαρίσιο, μπιφτέκι, μπριζόλες….

Για γλυκατζήδες αποκλειστικά ….. μπακλαβά, κανταΐφι, καρυδόπιτα και βέβαια το φημισμένο ζεστό γαλακτομπούρεκοοοοοοο….

…Σιγά-σιγά ακολουθούμε όλοι τον γνωστό δρόμο της ταβέρνας με καλό κρασί, λίγο τσιπουράκι και βέβαια απολαμβάνουμε τη ζεστασιά των ανθρώπων της…

Λειτουργούμε καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και διαθέτουμε και ενοικιαζόμενα δωμάτια

Σας περιμένουμε από κοντά!

Κρίκελλο

Απέχει 31 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι σε μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στα έλατα. Το χωριό βρίσκεται σε προνομιακή θέση ανάμεσα σε πυκνά δάση από αιωνόβια έλατα, πυκνά καρποφόρα δέντρα, σπάνια αρωματικά φυτά και σκιερά πλατάνια που φύονται πλάι στα πλούσια νερά του Κρικελλοπόταμου.

Το υψόμετρο που είναι χτισμένο το χωριό είναι αρκετά μεγάλο, 1120 μέτρα. Το χειμώνα το Κρίκελλο ντύνεται στα λευκά και αποτελεί μία από τις πιο κρύες περιοχές τις Ευρυτανίας και το καλοκαίρι έχει δροσιά.

Μόλις μπαίνουμε στο χωριό αντικρίζουμε 7 βρύσες, τα “σωληνάρια” που τρέχουν από τις πέτρινες κούπες τους αδιάκοπα το παγωμένο νερό τους. Στην κεντρική πλατεία του χωρίου, ανάμεσα στα πλατάνια, δεσπόζει η καθεδρική εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Πόλος έλξης για χιλιάδες χειμερινούς εκδρομείς που σπεύδουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να απολαύσουν τις ομορφιές του, ο νομός Ευρυτανίας προσφέρει όλα όσα θα απαιτούσε ένας φυσιολάτρης επισκέπτης και πολλά περισσότερα. Η πρωτεύουσά του, το Καρπενήσι, πνιγμένη στο έλατο και σε υψόμετρο 960 μέτρων, συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους απανταχού λάτρεις του σκι, του καλού φαγητού, της διασκέδασης, αλλά και της περιπέτειας.

Λίγα μόνο χιλιόμετρα από το Καρπενήσι, στα αμέτρητα μικρά χωριουδάκια του νομού, ανακαλύπτουμε και το χωριό Κρίκελλο γεμάτο με φυσικά τοπία που κόβουν την ανάσα. Μονοπάτια σε απόκρυμνα φαράγγια, μεγάλοι καταρράκτες, παγωμένα ποτάμια και πλούσια χλωρίδα και πανίδα, συνθέτουν τον αποπλανητικό χαρακτήρα των φαραγγιών αυτών που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε ο,τι πιστεύατε μέχρι τώρα για την μαγεία της Φύσης.

Το ταξίδι σε αυτά τα πανέμορφα ανεξερεύνητα μέρη της Ευρυτανίας δεν τελειώνει ποτέ, φτάνει να έχεις τη διάθεση να τα ψάξεις. Αν ρισκάρεις και βγεις από την τουριστική “περπατημένη”, εκπληκτικά τοπία περιμένουν να σου αποδείξουν ότι ο κόπος σου δεν πήγε χαμένος. Η περιοχή επιφυλάσσει στον επισκέπτη της μια περιπλάνηση στους στενούς δρόμους που χάνονται σε πυκνά δάση και στα μικρά ξεχασμένα χωριά, με τη σημαντικότατη ιστορία και τους αληθινά φιλόξενους ανθρώπους.

Με αφετηρία το Κρίκελλο έχετε την ευκαιρία εκτός από το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου να ανακαλύψετε τα πανέμορφα γραφικά χωριά της Ευρυτανίας, να επισκεφτείτε την Ιερά Μονή της Παναγίας στο διάσημο Προυσό και φυσικά το φαράγγι “Πανταβρέχει”.

Κρίκελλο: Αξιοθέατα – Μουσεία

Τα «Κοκκάλια». Στο Κρίκελλο έγινε η μάχη των Αιτωλών και Ευρυτάνων με τους Γαλάτες το 279 π.Χ. στην τοποθεσία που ονομάσθηκε έτσι από το πλήθος των ανθρώπινων οστών που ασπρίζουν εκεί από τη μάχη αυτή κατά την οποία πλήρωσαν τη βάρβαρη συμπεριφορά τους οι Γαλάτες που καταστρέψανε το αρχαίο Κάλλιον.

Διευθυνση: Κρίκελλο
Πολη: Καρπενήσι
Περιοχη: Κρίκελλο Ευρυτανίας
Υπευθυνος: Χρήστος Πανάρας
Κιν: +30 6974 302 989
Νομός: Ευρυτανίας
ΤΚ: 36 076
Τηλ:
Τηλ/Φαξ: +30 22370 71 250
Φαξ:

About Καρπενησι

Καρπενήσι Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Ξενώνες, Διαμερίσματα, Διαμονή, Βίλλες, Εστιατόρια, Καφέ Μπαρ, Προσφορές, Ταβέρνες, Στούντιος, Ξύλινες κατοικίες, Διασκέδαση, Σαλε, Καρπενησι