Αποδρασε στον παραδεισο!

Απόδρασε στον επίγειο παράδεισο!!!

Καρπενήσι - Karpenissi

Καρπενήσι - Karpenissi

Ο νομός Ευρυτανίας βρίσκετε κρυμμένος μέσα στους ορεινούς όγκους της κεντρικής Ελλάδας. Στολίδι της περιοχής, με μαγευτική ομορφιά, και μοναδικό φυσικό κάλλος, το Καρπενήσι.

Η έντονη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η πλούσια βλάστηση με την σπάνια χλωρίδα και πανίδα, η πληθώρα επιλογών για δραστηριότητες και σπορ, το σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο και η ηρεμία και χαλάρωση που αποπνέει η ίδια η περιοχή είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που μαγεύουν κάθε επισκέπτη αλλά και που το έχουν καθιερώσει ως ένα από τους ομορφότερους Ελληνικούς χειμερινούς προορισμούς.

Φτάνοντας στην περιοχή, ειδικά για όσους την επισκέπτονται για πρώτη φορά, η πρώτη θετική σκέψη έρχεται βλέποντας το κατάφυτο τοπίο. Πυκνά ελατόδαση, ψιλές βουνοκορφές, ορεινή όγκοι με άγρια ομορφιά, πεντακάθαρα ποτάμια, πέτρινα γεφύρια, χωρία χτισμένα ανάμεσα στην πλούσια βλάστηση με κύρια χαρακτηριστικά τους την πέτρα και το ξύλο είναι, μόνο, μερικά από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το ειδυλλιακό τοπίο. Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιηθήκαν για λογαριασμό της Ουνέσκο η περιβαλλοντική μόλυνση της περιοχής είναι μηδαμινή, για τον λόγο αυτό το Καρπενήσι επάξια παίρνει τον τίτλο μίας από τις καθαρότερες περιοχές της Ευρώπης.

Πολλές οι επιλογές για τους επισκέπτες που αγαπούν τη δράση και τα σπορ. Δεν είναι λίγα τα πεζοπορικά μονοπάτια που διατρέχουν ολόκληρο το νομό. Το trekking, δηλαδή η πεζοπορία σε διαδρομές στο βουνό με συνοδεία επαγγελματιών οδηγών, είναι μία δραστηριότητα που αν αγαπάτε και σέβεστε την φύση θα σας μείνει αξέχαστη. Για τους πιο τολμηρούς κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών πραγματοποιείται και River trekking στα ποτάμια της Ευρυτανίας. Μαθήματα Kayak, Rafting και monoraft μπορείτε να παρακολουθήσετε στον ποταμούς Αχελώο, Ταυρωπό και Τρικεριώτη. Στην λίμνη Κρεμαστών μπορείτε να απολαύσετε Canoe – Kayak. Επιπλέον επιλογές είναι το Canyoning στα φαράγγια της Βίνιανης και του Βόθωνα. Οι δραστηριότητες δεν σταματούν εκεί, δεν είναι λίγοι εκείνοι θα επιλέγουν την ιππασία και το Jeep Safari.

Οι λάτρεις του σκι θα βρουν στο χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησιού ένα παράδεισο. Το χιονοδρομικό κέντρο απέχει μόλις 12 χιλιόμετρα από την πόλη και αυτό καθιστά εύκολη την πρόσβαση σε αυτό. Πίστες για αρχάριου και προχωρημένους, εκπαιδευτές και πλήρης εξοπλισμός σας περιμένουν για να γνωρίσετε τα μυστικά αυτό του μοναδικού χειμερινού σπορ.

Το Καρπενήσι διαθέτει ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο, το οποίο συγκαταλέγετε σε ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Το κέντρο, λόγω των άρτιων εγκαταστάσεων του αλλά και της θέσης του, μέσα στη φύση, φιλοξενεί κάθε χρόνο πολλές ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Δεν είναι λίγοι οι πρωταθλητές στίβου και ολυμπιονίκες που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του λίγο πριν από μεγάλες διεθνής οργανώσεις ως προπόνητικο κέντρο.

Το επιστημονικό κοινό και κόσμος της διανόησης δεν λείπουν από το Καρπενήσι. Το Συνεδριακό κέντρο που διαθέτει προσελκύει κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επιστημόνων από την Κεντρική Ελλάδα αλλά και από όλη την χώρα. Ο θρησκευτικός τουρισμός έχει την τιμητική του στην Ευρυτανία. Πίσω από του ορεινούς βράχους και ανάμεσα στα έλατα, διάσπαρτα μέσα στο νομό βρίσκονται πολλά βυζαντινά μνημεία και μονές. Το γνωστότερο μοναστήρι είναι του Προυσού, το οποίο γίνετε πόλος έλξης για πολλούς πιστούς στις 23 Αυγούστου, που γιορτάζει, αλλά και ολόκληρο το χρόνο. Η γενική κατανυκτική ατμόσφαιρα της περιοχής προσφέρετε για προσευχή και περισυλλογή.

Το Καρπενήσι εξαιτίας του μεγάλου αριθμού επισκεπτών που προσελκύει έχει αναπτύξει κατά πολύ τις τουριστικές του υποδομές με σεβασμό στην φύση και στο περιβάλλον, γεγονός που μαρτυρεί την μεγάλη αγάπη των κατοίκων για των τόπο τους. Πολυτελή ξενοδοχεία, παραδοσιακοί ξενώνες, εστιατόρια, ταβέρνες αλλά και café bar περιμένουν να φιλοξενήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Η νυχτερινή ζωή δεν θα μπορούσε να λείπει αφού όλο το χρόνο το Καρπενήσι είναι γεμάτο από νέους που έρχονται για χαλάρωση και διασκέδαση κοντά στην φύση.

Σε όποιο μέρος κι αν αποσείσετε να μείνετε, μην αμελήσετε να κάνετε μια περιήγηση στα πανέμορφα χωρία της περιοχής. Μικρό και Μεγάλο Χωρίο, Δομνίστα, Προύσος, Κρίκελλο, Βούτυρο, Καλλιθέα είναι μόνο μερικά από αυτά. Το καθένα ξεχωριστό αλλά όλα εξίσου όμορφα. Σαν προτείνουμε να προγραμματίσετε σύντομα μία απόδρασή στο Καρπενήσι έχοντας χρόνο στην διάθεσή σας γιατί, σίγουρα, θα αναβάλετε κατά πολύ την αναχώρησή σας!

Ένας παράδεισος γεμάτος χρώματα στο Κέντρο της Ελλάδας…

Ευρυτανία – Ταξιδεύοντας. Κάθε Ευρυτάνας γνωρίζει τις τοποθεσίες Μπαγασάκι και Τυμφρηστός. Δύο μέρη που το χιόνι το χειμώνα τις καθιστά σχεδόν αδιάβατες. Η οδήγηση σε αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολη, όμως το τοπίο είναι αυτό που τελικά μένει στη μνήμη όσων περνούν απο αυτά τα μέρη. Ταξιδεύοντας λοιπόν στις χιονισμένες κορυφές της Ευρυτανίας στην καρδιά του χειμώνα.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=V0elYQhwK10]