Φαργγι Παντα Βρεχει

Φαράγγι Πάντα Βρέχει

Φαράγγι Πανταβρέχει

Φαράγγι Πανταβρέχει

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα τοπία της Ευρώπης, μέσα σ’ ένα καταπράσινο τοπίο με τον Κρικελλοπόταμο να κυλάει και τον καταρράκτη Πάντα Βρέχει να κλέβει την παράσταση!

Γοητευτικό, δυσπρόσιτο και επιβλητικό, το “Πάντα Βρέχει” είναι ένα από τα πιο ξακουστά αξιοθέατα της Ευρυτανίας. Η άγρια ομορφιά του και η δύσκολη πρόσβαση προκαλούν ακόμη περισσότερο τον επισκέπτη να το ανακαλύψει.

Ειδυλλιακή ατμόσφαιρα που μοιάζει βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας, όμορφα χρώματα, πυκνή βλάστηση και κύριο συστατικό το νερό. Το φαράγγι έχει σχηματιστεί από τον ποταμό Κρικελλιώτη και τα νερά του είναι παγωμένα και κρυστάλλινα ενώ έχει περίπου 100 μ. μήκος. Τρεχούμενα νερά και επιβλητικοί καταρράκτες στολίζουν το τοπίο και με τα ορμητικά νερά τους δίνουν στο έδαφος διάφορα σχήματα.

Αν είστε λάτρεις των extreme sports, η περιοχή είναι ιδανική ανάλογα – φυσικά με την εποχή που θα επιλέξετε να πάτε. Στην περιοχή υπάρχουν ειδικοί δάσκαλοι για υπαίθριες δραστηριότητες που θα διευκολύνουν την πρόσβασή σας και θα σας καθοδηγήσουν με ασφάλεια.

Η διαδρομή που οδηγεί στο φαράγγι είναι εκπληκτική με το μεγαλείο της φύσης να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Τα γειτονικά χωριά, οι κατάφυτες πλαγιές, τα πανύψηλα έλατα, τα περίτεχνα βράχια που κρέμονται πάνω από το δρόμο και το καταπράσινο όρος της Καλιακούδας θα σας κρατούν συντροφιά κατά τη διάρκεια της συναρπαστικής σας περιήγησης.

Απολαύστε το αριστούργημα της φύσης εκεί όπου το νερό ποτέ δεν σταματά… εκεί όπου πάντα βρέχει…

Πώς θα φτάσετε στο Πάντα Βρέχει

α. Από το Μεγάλο Χωριό (14 χλμ. από Καρπενήσι) ακολουθείτε δασικό δρόμο μέσα στο ελατόδασος, φτάνετε στο ορειβατικό καταφύγιο της Καλιακούδας, σε υψόμετρο 1.450μ. Στο ύψος των Δολιανών ξεκινάει το μονοπάτι που πηγαίνει κατά μήκος της κοίτης του ποταμού. Η διαδρομή «γράφει» 22 χλμ., είναι χωματόδρομος κακής βατότητας και μονάχα για τζιπ.

β. Από το Καρπενήσι περνάτε τη Σύραγγα Τυμφρηστού και από κει (14 χλμ.) ακολουθείτε τη διαδρομή για Κρίκελλο (18 χλμ.), Δομνίστα (26 χλμ.), Σκοπιά, Ροσκά, Πάντα Βρέχει. Η διαδρομή «γράφει» 60 χλμ. όπου μέχρι τη Δομνίστα είναι άσφαλτος και στη συνέχεια χωματόδρομος μέτριας βατότητας.

γ. Από Καρπενήσι ακολουθείτε το δρόμο για Προυσό (29 χλμ.), περνάτε τη σιδερένια στρατιωτική γέφυρα, συνεχίζετε για Καστανιά, Ροσκά, Πάντα Βρέχει. Η διαδρομή «γράφει» 60 χλμ. όπου από Καστανιά και μετά ο δρόμος είναι χωμάτινος μέτριας βατότητας.

Από το σημείο που παρκάρετε το όχημα περπατάτε κοντά στα 35 λεπτά κατά μήκος του Κρικελιώτη για να φτάσετε στο Πάντα Βρέχει.

Καλύτερη εποχή για το Πάντα Βρέχει

Για να επισκεφτείτε το Πάντα Βρέχει προγραμματίστε την απόδρασή σας τους καλοκαιρινούς μήνες. Η καλύτερη εποχή είναι από αρχές Ιουνίου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου. Χρειάζεται να έχετε μαζί σας δεύτερη αλλαξιά και παπούτσια (προτείνονται τα αθλητικά), μαγιό και πετσέτα, γιατί σε κάποια σημεία μπαίνετε μέχρι τη μέση στο ποτάμι. Εάν ακολουθείσετε οργανωμένο γκρουπ, οι εταιρίες που διοργανώνουν την εκδρομή σας παρέχουν στολή neopren. Εάν υπάρχει υποψία βροχής, δεν πλησιάζετε το φαράγγι, διότι μπορεί να γίνει καταλίσθηση βράχων!